Groentehal Oosterik verkoopt als een van de eerste groenteboeren écht 100% duurzame BeFrank bananen.

Groentehal Oosterik verkoopt als een van de eerste groenteboeren écht 100% duurzame BeFrank bananen.

Vanaf 3 maart liggen bij Groentehal Oosterik in Tubbergen bananen van het nieuwe merk BeFrank in de winkel. Groentehal Oosterik is een van de allereerste groente- en fruitwinkels in Nederland die deze bananen gaat verkopen. Het bijzondere aan de bananen is dat ze 100% eerlijk en duurzaam zijn geteeld. Dat komt doordat BeFrank veel meer voor arbeiders en het milieu doet dan conventionele producenten van bananen.

BeFrank gaat veel verder dan Fairtrade
Fairtrade is slechts een basiscertificering. BeFrank gaat veel verder. En dat is ook nodig! Er liggen nog steeds bergen plastic afval langs de wegen naar de bananenfarms. En arbeiders verdienen nog steeds zó weinig dat de helft van hen geen enkele sociale verzekering heeft, hun kinderen niet genoeg kunnen eten en hun huizen geen water en stroom hebben. BeFrank vindt dat verre van ‘fair’. Het merk neemt daarom ook al dit soort verborgen kosten op in de consumentenprijs. Het geld dat daarmee vrijkomt, wordt gebruikt om in de productielanden programma’s op te zetten gericht op zaken als het milieu, sociale zekerheid en betere werk- en leefomstandigheden voor arbeiders.

Martijn Oosterik eigenaar van Groentehal Oosterik “We zijn ontzettend trots dat we als een van de allereerste groente- en fruitzaken van Nederland BeFrank bananen mogen verkopen. We geven onze klanten hiermee de mogelijkheid een steentje bij te dragen aan het milieu en de verbetering van de leefomstandigheden van plantagearbeiders.

Meer nieuws

Wij gaan verbouwen

Wij gaan onze snijruimte verbouwen. Dit om te blijven voldoen aan de strenge wettelijke ei...

LEES MEER

Wij proberen u het werk uit handen te nemen tijdens de kerst

Wij proberen tijdens de kerstdagen u het werk zo veel mogelijk uit handen te nemen. Daarom...

LEES MEER

Vanaf nu online!! Onze bestellijst voor de kerst

Onze bestellijst voor de kerst staat online. Klik op onderstaande link dan wordt het PDF b...

LEES MEER
ALLE NIEUWSBERICHTEN