Groentehal Oosterik verkoopt als een van de eerste groenteboeren écht 100% duurzame BeFrank bananen.

Groentehal Oosterik verkoopt als een van de eerste groenteboeren écht 100% duurzame BeFrank bananen.

Vanaf 3 maart liggen bij Groentehal Oosterik in Tubbergen bananen van het nieuwe merk BeFrank in de winkel. Groentehal Oosterik is een van de allereerste groente- en fruitwinkels in Nederland die deze bananen gaat verkopen. Het bijzondere aan de bananen is dat ze 100% eerlijk en duurzaam zijn geteeld. Dat komt doordat BeFrank veel meer voor arbeiders en het milieu doet dan conventionele producenten van bananen.

BeFrank gaat veel verder dan Fairtrade
Fairtrade is slechts een basiscertificering. BeFrank gaat veel verder. En dat is ook nodig! Er liggen nog steeds bergen plastic afval langs de wegen naar de bananenfarms. En arbeiders verdienen nog steeds zó weinig dat de helft van hen geen enkele sociale verzekering heeft, hun kinderen niet genoeg kunnen eten en hun huizen geen water en stroom hebben. BeFrank vindt dat verre van ‘fair’. Het merk neemt daarom ook al dit soort verborgen kosten op in de consumentenprijs. Het geld dat daarmee vrijkomt, wordt gebruikt om in de productielanden programma’s op te zetten gericht op zaken als het milieu, sociale zekerheid en betere werk- en leefomstandigheden voor arbeiders.

Martijn Oosterik eigenaar van Groentehal Oosterik “We zijn ontzettend trots dat we als een van de allereerste groente- en fruitzaken van Nederland BeFrank bananen mogen verkopen. We geven onze klanten hiermee de mogelijkheid een steentje bij te dragen aan het milieu en de verbetering van de leefomstandigheden van plantagearbeiders.

Meer nieuws

De kerstbestellijst staat weer online!

De kerstbestellijst staat weer online. U kunt het downloaden via onderstaande link 2...

LEES MEER

Genomineerd voor Buurtzaamste ondernemer van Nederland

Wij zijn genomineerd voor buurtzaamste ondernemer van nederland door de RegioBank. ...

LEES MEER

Open dag @ Groentehal Oosterik

P R I M E U R !  Over exact vier weken houden wij gezamenlijk onze open dag! Vier ver...

LEES MEER
ALLE NIEUWSBERICHTEN